Kapitola 1: Ačkoliv jsme kapitány našich lodí, nejsme imunní vůči bouřím

Stres je neodmyslitelnou součástí našeho života a vyjednávání je nepochybně jedním z procesů, kde se dost často objevuje. Vyjednávání není jen o uzavření obchodu nebo dosažení určité dohody, všechny naše interakce s lidmi na nějaké úrovni zahrnují vyjednávání. Ať už jsme v roli manažera, vůdce, člena týmu nebo jednoduše během rozhovoru s partnerem či kolegy, vždycky existuje určité “vyjednávání”.

Kapitola 2: Stres je přirozený příměs, který může být alergický

Na jedné straně stres může být často užitečný při potlačování naší lenosti a motivaci k tomu, aby jsme byli produktivnější. Zároveň ale může být také velkým nepřítelem a zdrojem mnoha problémů, pokud ho nenecháme v klidu. A proto je klíčové naučit se ho zvládat během vyjednávání – a všude jinde.

Kapitola 3: Sebeovládání je základ, pokud nechcete skončit v akváriu

První krok k zvládnutí stresu během vyjednávání je sebeovládání. Musíme se naučit zvládat své emoce, abychom mohli jednat racionalně a efektivně. Nejlepší způsob, jak toho dosáhnout, je pravidelné cvičení jakéhokoliv druhu uvolňování nebo meditace, které můžeme praktikovat každý den a získat tak přirozenou schopnost zvládat stresové situace.

Kapitola 4: Výcvik zvládání stresu je jako plavání – je důležité si ho vyzkoušet, abyste byli připraveni

Další způsob, jak se naučit zvládat stres, je přes trénink. Můžete si vyzkoušet různé techniky a zjistit, co pro vás nejlépe funguje. V našich kurzech se budete moci naučit různé metody, jak se vypořádat se stresem, a přímo si je vyzkoušet.

Kapitola 5: Pokud se proplouváte bouří, je důležité mít své náčrtky

Příprava je klíčová pro úspěšné vyjednávání a minimalizaci stresu. Musíte pečlivě naplánovat své strategie a také ponechat místo pro nečekané situace. Odhadnete, co by se mohlo stát a jak na to reagovat. Tímto způsobem budete mít pocit jistoty a bude vás stresem mnohém míň.

Ta, co jste připraveni hodit kotvu a zvládnout bouři stresu? Pokud jste si jisti, tím lépe! Pokud ne, pak by bylo dobré se připojit na některý z našich kurzů vedení, managementu nebo mindfulness, kde se naučíte mnoho užitečných technik zvládání stresu během vyjednávání.

A co si budeme nalhávat – nikdy není špatný čas naučit se nové dovednosti a zdokonalit se v těch existujících. Tak proč nezačít hned teď? Připojte se k nám na školení NLP pro firmy nebo prohlédněte si naše kurzy. Vyberte si ten, který vám nejlépe vyhovuje, a začněte cestu ke zvládnutí stresových situací během vyjednávání.