Pomocníci pro lepší časový management: Aplikace a nástroje

Ovládání času je důležitým prvkem každého manažera. Často slyším od svých klientů výrazy jako “nemám dostatek času” nebo “potřebuji více času”. Nejsem kouzelník, aby jsem vytvořil z ničeho víc času. Ale co mohu nabídnout, jsou nástroje a techniky, které vám pomohou lépe hospodařit s tímto vzácným zdrojem. Jedním z těchto nástrojů jsou právě aplikace na správu času.

Aplikace na správu času

Aplikace na správu času jsou výborným nástrojem pro ty, kteří si potřebují lépe organizovat svůj pracovní život. Tyto aplikace vám mohou poskytnout přehled o tom, kolik času strávíte na jednotlivých úkolech, což vám může pomoci zlepšit svou produktivitu. Jejich hlavní výhodou je, že je můžete mít stále u sebe v telefonu, a tak je můžete využívat kdekoliv.

Některé z populárních aplikací pro správu času zahrnují:

Toggl
RescueTime
Asana

Tyto aplikace vám umožňují sledovat, kolik času věnujete jednotlivým úkolům, stanovit si cíle a sledovat svůj pokrok.

Agendové aplikace

Dalším typem aplikací, které vám mohou pomoci v časovém managementu, jsou agendové aplikace. To jsou aplikace, které vám umožní plánovat svůj den. Aplikace jako Todoist, Wunderlist nebo Microsoft To Do vám umožní vytvářet seznamy úkolů, které potřebujete splnit, a následně si je rozplánovat podle důležitosti, termínu nebo náročnosti.

Digitální kalendáře

Nemohu také zapomenout na důležitost digitálních kalendářů, jako jsou Google Kalendář nebo Outlook Kalendář. Tyto nástroje vám umožní plánovat svůj den, týden nebo měsíc, a to i se všemi detaily jako jsou schůzky, termíny nebo různé události.

Všechny tyto aplikace a nástroje jsou skvělým pomocníkem, ale samy o sobě nestanoví priority, nezvládnou omezit rušivé vlivy a nezajistí vyvážený pracovní režim. Na to je potřeba mít zvládnuté základy časového managementu a schopnost efektivně tyto nástroje využívat.

Na kurzech, jaké pořádám, se naučíte nejen využívat těchto aplikací, ale také jak efektivně řídit svůj čas, rozhodovat se pod tlakem a delegovat úkoly.

Věřte mi, že na konci dne může být ten pocit bezpečí a klidu, když víte, že máte vše pod kontrolou, stěží nahraditelný. A to je přesně to, co vám mohu nabídnout.

Chcete-li vědět více, můžete se podívat na mé kurzy na https://www.nlpmind.cz/nlp-pro-firmy/ a https://www.nlpmind.cz/kurzy/. Nabízím školení pro firmy i jednotlivce z oblasti efektivního časového managementu, leadershipu, organizace práce a dalších témat.

Learning is a journey. Let’s start that journey today.