KRITICKÉ MYŠLENÍ!

I MOZEK DĚLÁ CHYBY. NAUČTE SE, JAKÉ A JAK NA NĚ.

V tomto kurzu vás provedeme fascinujícím světem kritického myšlení.

Tento kurz odhalí chyby, kterých se váš mozek běžně dopouští, a tím vás brzdí.

Rozvíjíme vaše schopnosti analyzovat, hodnotit a argumentovat s jasnou logikou. Odhalíme tajemství rozpoznávání zkreslení a logických chyb, abyste byli vždy připraveni na objektivní uvažování.

Připojte se k nám a objevte silné nástroje, které vám umožní předcházet chybám, kterých se netrénovaný mozek často dopouští a tím vás brzdí. Získejte klíčové dovednosti kritického myšlení, které vám pomohou dosáhnout úspěchu ve všech oblastech života. Připravte se na osvícení myšlení a přeměnu vaší schopnosti rozumět a rozhodovat. Vítejte v naší komunitě kritického myšlení!

ikonka absolventské čepice

Co se v kurzu naučíte

I. Úvod do kritického myšlení 
Proč náš mozek miluje pravidla a zjednodušování. Jak to mozek dělá, že zjednodušuje. NLP komunikační model a filtry. Důležité dovednosti a schopnosti mozku, který umí kriticky myslet. Význam kritického myšlení v každodením životě. 

II. Kritické přijímání informací
Strategie pro kritické čtení a vyhodnocování zdrojů. Rozpoznávání zaujatosti a manipulativních technik v textu. Vyhodnocování věrohodnosti a spolehlivosti informací. Fackt-checking, aby s vámi média již nemanipulovala.

III. Analýza a hodnocení argumentů
Strategie pro kritické čtení a vyhodnocování zdrojů. Rozpoznávání silných a slabých argumentů. Identifikace logických chyb a zkreslení. Vytváření a prezentace vlastních argumentů.

IV. Racionální rozhodování
Rozhodování na základě důkazů. Vážení důkazů. Identifikace a minimalizace rizik. Řešení konfliktů a rozhodování v nejistých situacích. Břitvy na rozhodování. Bayesův efekt – jeho plusy i mínusy na rozhodování. Metoda 3Z.

V. Kritické myšlení v praxi 
Řešení problémů: Naučte se systematický přístupu k řešení problémů. To zahrnuje identifikaci problému, analýzu příčin, generování a hodnocení alternativních řešení a provádění efektivních rozhodnutí.

Na kurzu se naučíte vše od základních prvků kritického myšlení a logiky k jejich praktickému použití v různých situacích.

DETAIL KURZU

Pro koho je určený

Kritické myšlení je přístup, který je prospěšný pro každého. Náš kurz je proto vhodný pro všechny bez ohledu na věk, povolání nebo osobní cíle.

PRO: 

Studenti a žáci – Pomáháme vám lépe rozumět učivu, analyzovat informace, posuzovat důkazy a vyvíjet silné argumenty.

Profesionálové a zaměstanci – Pomáháme vám zdokonalit vaše analytické schopnosti, rozhodování a problémové řešení.

Manažeři a vedoucí pracovníci – pomáháme vám zefektivnit strategické rozhodování, hodnocení rizik a inovativní myšlení.

Každý, kdo chce osobní rozvoj – Pomáháme vám zlepšit vaše schopnosti hodnotit informace kolem sebe, rozpoznat manipulaci, zkreslení a předsudky a rozhodovat se racionálně.

Kde se sejdeme

Potkáme se online přes ZOOM.

Časová náročnost

7 hodin

Provázet bude Andrea nebo Libor

Každý účastník obdrží CERTIFIKÁT

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.