Vítejte v budoucnosti bez stresu a chaosu

Dokážete si představit svůj profesní život bez stresu, chaosu a neustálého shonu? Bez toho, že máte pocit, jako byste byl na sto místech najednou a přitom nejste nikde opravdu přítomen? Zdá se Vám to nemožné? Osobně Vám říkám, že je to více než možné. Klíčem ke klidu, míru a efektivitě v profesním životě je naučit se být více přítomný. Tento postup je dosažitelný relativně snadno a vy sami můžete ovlivnit kvalitu svého profesního života.

Jak na to: Meditace a mindfulness v praxi

Přítomnost je klíčem. Často se stává, že naše myšlenky – a tedy i naše vnímání světa -se soustředí pouze na minulost nebo na budoucnost. Což nám brání v tom být přítomni v aktuálním okamžiku. Takže jak na to? Jednoduchým řešením je praktikování meditace a mindfulness.

Meditace je technika, která nám pomáhá uvědomovat si svůj vlastní vnitřní svět. Pomáhá nám “zpomalit”, zklidnit myšlenky a soustředit se na současné okamžiky. A mindfulness, čili uvědomovaná pozornost nás pak učí i vnímat vnější svět. Toto je nezbytný první krok k dosažení stavu klidu a soustředěnosti.

Organizace práce jako průvodce k přítomnosti

Nemyslete si, že organizace práce nemá nic společného s přítomností. Jak si máte udržet pozornost a soustředit se na svou práci, když máte v hlavě chaos?

Struktura a organizace práce jsou nezbytnou součástí, jak si zachovat klid a soustředěnost. Měli byste mít jasný přehled o svých úkolech a prioritách, dovednost delegovat práci a ošetřit si čas na regeneraci. Bez toho se snadno dostanete do stresové pasti a Vaše schopnost být přítomný prudce klesá.

Leadership a přítomnost

Uvědomujete si, jak důležitá je schopnost být přítomný pro leadership? Schopnost být přítomný a soustředit se na momentální situaci je nezbytná pro zachování rozhodovacích dovedností, schopnosti řešit problémy, komunikovat efektivně a vedení týmu.

Jak to všechno spojit dohromady?

Otázkou zůstává, jak to všechno spojit dohromady a naučit se to praktikovat v každodenním životě. Proto Vám chci nabídnout možnost účasti na našich kurzech NLP pro firmy a Kurzy, které Vám v tom pomohou.

Na těchto kurzech se naučíte nejen praktikovat meditaci a mindfulness, ale také dostanete nástroje, jak efektivně organizovat práci, naučíte se leadershipu, soustředěnosti a dalším dovednostem.

Závěrem

Stát se více přítomným v profesním životě je základem pro dosažení úspěchu a spokojenosti. Chcete-li dosáhnout lepších výsledků, větší produktivity, lepší komunikace a také větší radosti z práce, naučte se být přítomni. Je to výzva, ale jsem přesvědčen, že stojí za to se do toho pustit.

Profesionální život bez stresu a chaosu se možná zdá být nemožný, ale opak je pravdou. Pokud chcete zlepšit svůj profesní život a dosáhnout větší klidu a efektivity, začněte s sebou. Začněte s praktikováním přítomnosti. A pokud nevíte, jak na to, přijďte se to naučit od nás na našich kurzech. Těšíme se na Vás!