Úvod

Pokud stále hledáte způsoby, jak zlepšit svou produktivitu, zvládat stres a dosahovat cíle s větším klanem a odhodláním, je nejvyšší čas zvážit zavedení rutiny založené na mindfulness do vašeho každodenního života!

Co je mindfulness a proč byste se jí měli zabývat?

Představte si chvíli, kdy jste zcela ponořen do své práce, zcela soustředěn, v naprostém souznění se svými myšlenkami a činy. Tento stav se nazývá mindfulness – uvědomovaný stav bytí, kde jste vědomě přítomen a pozorný k tomu, co se děje kolem vás a uvnitř vás. Ale proč byste měli dobrovolně zavádět praxi mindfulness do svého každodenního života? Věda potvrdila, že mindfulness zlepšuje kvalitu života tím, že zmírňuje stres, pomáhá lépe zvládat negativní emoce a zlepšuje naši schopnost soustředit se.

Rutina založená na mindfulness

Nyní, když už víte, co je mindfulness a jaké výhody přináší, jak ji tedy zavést do svého života? Mnozí z nás jsou zvyklí žít rychlý, neustále se měnící život, který často zanechává malý prostor pro uvědomování okamžiku. Mindfulness vyžaduje pravidelnou praxi! Implementace rutiny mindfulness může začít i těmi nejjednoduššími úkoly.

Příklady mindfulness rutin

Začněte jednoduše. Může to být tak jednoduché, jako je pozorování svého dýchání po dobu pěti minut každé ráno nebo dokonce jen během doby, kdy si čistíte zuby. Dalším jednoduchým návykem může být jíst své jídlo vědomě – pozorovat chuť, texturu a vůni jídla. Těmto aktivitám se může věnovat každý, bez ohledu na to, jak nabitý program má.

Pokud již máte základní rutinu, můžete přidat další mindfulness aktivity do svého dne. Toto by mohlo zahrnovat vědomé chůze, kde se soustředíte na pocity vašich nohou při chůzi, nebo vědomé poslechu, kde se soustředíte na zvuky kolem vás.

Mějte na paměti, že mindfulness není jen o meditaci. Ve skutečnosti je to o tom, být plně přítomen v každé činnosti, kterou děláte. Takže ať už čistíte svůj dům, jedete na kole, vaříte jídlo nebo pracujete na svém notebooku, můžete tyto činnosti provádět s plnou pozorností k tomu, co děláte.

Potřebujete pomoc s tvorbou takové rutiny?

Pokud jste se dostali až sem, pravděpodobně máte o mindfulness nějaký zájem. Gratuluji vám k tomuto odhodlání. Ale možná si říkáte, že to zní dobře, ale jak na to? Jak zavést mindfulness rutinu do svého života?

Není třeba se bát. Existují lidé a kurzy, kteří vám mohou pomoci vytvořit rutinu mindfulness a naučit se tyto techniky. Pojďme si představit několik z nich.

Nabídka kurzů

NLP and Mindfulness je kurz, který spojuje NLP (neurolingvistické programování) a mindfulness. Tento kurz je zaměřen na sebepoznání a sebevývoj a může pomoci lidem zvládnout svůj stres, zlepšit svou koncentraci a zlepšit své sociální dovednosti.

Další vynikající kurz je Mindfulness and Leadership, který spojuje mindfulness a leadership. Tento kurz pomáhá lidem zklidnit svou mysl, zlepšit své rozhodování a vést své týmy efektivněji.

Plánujete-li vzít svou praxi mindfulness na další úroveň, doporučuji vám kurzy na www.nlpmind.cz/nlp-pro-firmy/ a www.nlpmind.cz/kurzy/.

Mindfulness může mít na vaše každodenní životy velký vliv. Tak proč to nezačít zkoušet hned dnes?

Reklamní sdělení

Věříme v důležitost mindfulness a přípravy na každý aspekt vašeho života, od práce až po osobní život. Zaregistrujte se k našim kurzům ještě dnes a začněte svou cestu k lepšímu já!

Hledáte flexibilitu? Nabízíme také školení na míru pro firmy, kde jsme schopni vytvořit program, který je přizpůsoben vaším konkrétním potřebám a cílům. Klikněte sem pro více informací o našich kurzech a tady.