Pořádkem dne se stává přístupy pro práci s novou generací na pracovišti – generace Z

Tento národ se narodil mezi roky 1997 a 2012 a je tak nejmladší generací vstupující do pracovní síly. Nicméně, zatímco mohou být „nové tváře“, na pracoviště přinášejí mimořádný talent, kreativitu a technologické znalosti, které mohou znamenat obrovský přínos pro jakoukoli společnost, pokud jsou ovšem správně pochopeny a vedeny.

Přijímání Generace Z

Než můžeme účinně vést jakoukoli generaci, musíme také vědět, jak je přijmout. Generace Z se liší od předchozích generací v řadě způsobů, přičemž hlavní rozdíly souvisí s jejich pohledem na svět, který byl formován fascinující kombinací technologického pokroku, globálních událostí a pestré sociální dynamiky.

Zde je několik tipů, jak účinně přijmout Generace Z do vašeho týmu:

  1. Nabídněte strukturované vzdělávání: Generace Z chce se učit a růst. Tehdy skutečně začnou vonět některé opravdu skvělé věci.
  2. Flexibilita a autonomie: Generace Z preferuje autonomní pracovní místa s flexibilními pracovními hodinami. Což se rýmuje i s metodou time managementu, kterou propaguji v rámci mých školení.
  3. Vybudujte kulturu feedbacku: Pro tuto generaci není nic horšího než pocit, že jsou ponecháni v tmě. Buďte otevření a přizpůsobte se jejich potřebě pozměnit se.

Řízení Generace Z

Generace Z se neliší jen svými očekáváními při přijetí na pracovní místo, ale také tím, jaké mají požadavky na své nadřízené a vedoucí pracovníky. Následující tipy pro vedení Generace Z mohou nasměrovat vedoucí pracovníky k efektivnějšímu a produktivnějšímu týmu:

  1. Podporujte jejich růst a vývoj: Generace Z se cítí nejvíce zapojená a motivovaná, když jsou aktuálně zúčastněny v učení a růstu.
  2. Identifikujte a využijte jejich silné stránky: Generace Z přináší na pracoviště ojedinělé schopnosti. Využijte své znalosti z managementu a leadershipu ke zjištění, jak nejlépe zhodnotit jejich přínos.
  3. Naplňte jejich potřebu naplňující práce: Generace Z touží po práci, která má smysl. Snaží se vyhnout rutinním úkolům a hledají projekty, které přinášejí skutečný dopad.

V posledních letech se Generace Z do značné míry stala středem pozornosti ve světě podnikání. Mají jiný přístup k práci než jejich předchůdci a je třeba je správně pochopit, aby bylo možné maximalizovat jejich potenciál.

Zapojte se do našich kurzů na NLPmind, abyste se dozvěděli více o metodách přijímání a vedení nejen generace Z, ale prakticky jakékoliv generace. Prohlédněte si naše kurzy a naučte se, jak váš tým nečekaným způsobem motivovat a vést. Život je příliš krátký na to, abyste ho strávili neefektivně a bez skutečného propojení s lidmi kolem vás.