Víte, co má společného všechny úspěšné firmy, bez ohledu na jejich velikost či odvětví?

Mají silného lídra, který je vede s vizí. Ať už jde o Stevea Jobse a jeho vysoce inovativní přístup k technologiím v Applu nebo Richarda Bransona a jeho nekonvenční styl vedení společnosti Virgin, všechny tyto firmy se řídí vizí svých lídrů. Ale co to pro vás znamená, pokud jste na cestě, jak se stát efektivním lídrem? Jak si vytvořit takovou vizi a jak vize sdílet s vaším týmem?

1. Vytvoření vize

Než se začnete zabývat určováním vize, je nutné si uvědomit, že se nejedná o snahu stvořit kouzelnou kouli, která vám ukáže, jak bude vaše firma vypadat za pět, deset či 20 let. Jde spíše o vytvoření směru, kterým chcete vaši firmu vést. Klíčem k úspěšnému určení vize je schopnost dobře znát svou firmu, její hodnoty, silné stránky, ale také slabiny a výzvy, kterým čelí. Vize by měla být optimistická, ale zároveň realistická. Vize by měla být stručná, jasná a snadno pochopitelná pro všechny členy týmu. Měla by vás inspirovat, být ambiciózní a naplňovat vás citem hrdosti.

2. Sdílení vize

Jakmile máte jasně stanovenou vizi, je čas ji začít sdílet s týmem. A to nemyslím jen o stručné prezentaci na týdenním meetingu. Sdílení vize by měl být kontinuální proces, který je pravidelnou součástí pracovního života firmy. V praxi to může znamenat týdenní či měsíční setkání, kde se bavíte o tom, jak se podařilo naplnit vizi, co se povedlo a kde jsou ještě rezervy. Využívejte vhodných momentů, kdy můžete upomínat na vizi, ať už je to během pracovních jednání, ocenění úspěchů či při stanovení nových cílů.

3. Zapojení týmu

Efektivní vedení s vizí také znamená zapojení týmu do jejího tvorby a naplňování. Jde o to, aby se členové týmu cítili, že jsou součástí něčeho většího, že mají vliv na směr, kterým se firma ubírá. Přitom je nutné respektovat jejich názory, doporučení či obavy. Tím, že jim dáte prostor pro vyjadření, nejen že získáte cenné informace, ale také posílíte jejich vazbu na firmu a budete je motivovat k lepší práci.

Pamatujte, vedení s vizí není jednorázový úkol, je to proces, který vyžaduje úsilí, odhodlání a kontinuální práci. Každý den je novou příležitostí, jak se stát lepším lídrem a jak dále vyvíjet vaši vizi.

Chcete se dozvědět více o vedení s vizí a dozvědět se, jak můžete zlepšit vaše leadership skills? Přihlaste se na některý z našich kurzů zaměřených na management, leadership nebo týmovou práci. Naše školení jsou zcela praktická a aplikovatelná v každodenním životě. Věříme, že právě praxe je tím nejlepším učitelem. Přihlaste se na naše kurzy a zažijte profesionálně vedené kurzy, které vás posunou k novým hranicím vašeho leadershipu.