Osobní značka leadera – Jablko nepadne daleko od stromu

Budeš to, co sis vysnil? Nebo to, co se od tebe očekává? A nebo to, co tě bude naplňovat? Představa osobní značky leadera otevírá mnoho otázek, které by měly být zodpovězeny ještě předtím, než se pustíš do budování své vlastní značky. Protože to budeš ty, kdo tvoji značku utváří, ovlivňuje a tvoří do detailu. A právě na to je třeba myslet.

Co je to osobní značka leadera?

Osobní značka leadera je soubor emocí, kvalit, hodnot, dovedností a zkušeností, které tebe jako leadera definují a odlišují od ostatních. Budování osobní značky je proces, který vyjadřuje tvůj jedinečný přístup k leadershipu a pomáhá ti získat důvěru a respekt týmu, klientů a obchodních partnerů.

Jak postavit osobní značku leadera?

Prvním krokem při budování osobní značky leadera je určit, jak chceš, aby tě ostatní vnímali. Jaké jsou tvé silné stránky a hodnoty, které tě jako leadera definují? Jakou roli hraje tvůj jedinečný přístup k leadershipu ve tvém úspěchu?

Příklad: Budeš orientovaný na tým (team leader), vyzdvihneš svou schopnost řešit konflikty (conflict resolution leader), nebo upřednostníš svoji roli jako mentor a učitel (mentor leader)?

Dalším krokem je rozvíjet tyto silné stránky a hodnoty. Pokud jste se rozhodl pro styl vedení orientovaný na tým, jak můžeš svůj tým posilovat a rozvíjet? Jaké dovednosti potřebuješ zdokonalit, aby tvůj tým mohl dosáhnout svého plného potenciálu?

Třeba ti pomůže soft skill mindfulness či time management. Zkus se zaměřit na svou schopnost být přítomný, plně si uvědomovat, co se děje kolem tebe, a efektivně využívat svůj čas.

Posledním krokem je prezentace těchto silných stránek a hodnot. Jak je můžeš ukázat ostatním tak, aby tě jako leadera viděli tak, jak jsi se rozhodl být vnímán? Jak můžeš svou značku udržovat a dále ji rozvíjet tak, aby byla stále aktuální?

Může pro tebe být prospěšné vytvořit si profesionální profil na LinkedIn, kde budeš sdílet své zkušenosti, úspěchy a výsledky. A nezapomeň se věnovat také svým osobním vztahům, protože ty jsou základem tvé osobní značky.

Budování osobní značky je dlouhodobý proces, který vyžaduje trpělivost, odvahu a vůli se učit a věřit v sebe sama. Je to cesta k úspěchu, která má své výhody, ale také své nástrahy.

A nezapomínej na to, že osobní značka leadera není jen o tom, co si o tobě myslí ostatní. Je to také o tom, jak se cítíš sám/sama jako leader, jak jsi spokojený/á se svými výsledky a co chceš dosáhnout v budoucnosti.

A pokud se občas ztratíš na této cestě, neboj se vyhledat pomoc. Jako lektorka kurzu leadershipu a managementu jsem zde, abych tě podpořila ve tvém růstu a pomohla ti dosáhnout tvých cílů.

Nakonec, mohu ti doporučit skvělé kurzy osobního rozvoje na https://www.nlpmind.cz/nlp-pro-firmy/ a https://www.nlpmind.cz/kurzy/ – jsou tu pro tebe, aby ti pomohly na této úžasné cestě budování tvé osobní značky leadera. Je čas se chopit průkopnické role a vytvářet vizi své značky, kterou budou ostatní následovat.

Buduj svou značku, běž za svými sny a nezapomeň, že jsi tvůrcem svého vlastního úspěchu!